WAT IS PODOPOSTURAAL THERAPIE?

Podoposturale therapie is een manier van therapie die gebruik maakt van reflexwerking onder de voeten. Op deze manier kan een houdingsverandering in het lichaam bewerkstelligd worden. Dit met het doel om de aanwezige klachten te verhelpen.

Iedere standsverandering van je voeten heeft effect op de rest van je lichaam. Ook nekklachten of hoofdpijn kan hierdoor veroorzaakt worden. Maar, een veranderde positie op een andere plek in je lichaam, kan ook leiden tot standsverandering van je voeten.

Door langdurige ongelijkmatige belasting die samenhangt met een niet-optimale houding, kunnen verschillende klachten ontstaan. Denk hierbij aan knieklachten of rugklachten. Maar dus ook de eerder genoemde klachten als hoofdpijn, migraine of vormen van nekklachten kunnen hier uit voortvloeien.

WANNEER IS PODOPOSTURAAL THERAPIE NODIG?

Podoposturaal therapie is nodig bij veel verschillende houdingsklachten. In bovenstaande alinea noemden we al knieklachten, rugklachten, nekklachten en hoofdpijn. Hoge spierspanning of kramp kan ook één van de gevolgen zijn van problemen in de voet. Verder komen ook schouderklachten, blokkades in nek en rug, hernia’s en zenuwpijnen voor.

Onze podoposturaal therapeut herkent deze klachten en gaat samen met jou op zoek naar een passend behandelplan.

WAT WORDT ER VERGOED BIJ PODOPOSTURAAL THERAPIE?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden volledig of gedeeltelijk onze leveringen en diensten. Bij het maken van een afspraak informeren wij u graag hierover. Omdat wij een totaaloverzicht hebben van (bijna) alle zorgverzekeraars kunnen wij u exact meedelen waarop u kunt rekenen. Er is geen verwijsbrief van een arts nodig.

Voor meer informatie over vergoedingen verwijzen wij u door naar de website van Stichting LOOP.

Wij zijn aangesloten bij het declaratieportaal van Podonet. Dit betekent voor u dat, wanneer uw zorgverzekeraar hierbij ook is aangesloten, wij de kosten rechtstreeks kunnen indienen. Wij ontvangen de vergoeding volgens de voorwaarden van uw zorgverzekeringsmaatschappij, zodat u niets of alleen het resterende gedeelte bij ons hoeft af te rekenen. Aan het eind van het onderzoek geven wij u altijd informatie over de kosten die wel en die niet vergoed worden.

Precies weten wat er wordt vergoed per zorgverzekeraar/polis.

COTTELLI EN PODOPOSTURAAL THERAPIE

Bij Cottelli podologie & schoenen behandelen we zowel voetklachten als houdingsklachten. Ook hebben wij de expertise in huis voor podotherapie bij reumatische klachten, klachten die ontstaan zijn door diabetes en klachten door sportblessures. Hierdoor kunnen wij je altijd de hulp bieden die voor jou op dit moment nodig is.

Onze voetspecialisten en houdingsspecialisten zijn opgeleid als register-podoloog, en podoposturaal therapeut. Naast deze uitgebreide basis aan kennis werken we samen met veel behandelaars in de omgeving. Door samen te werken met specialisten binnen de chiropractie, de osteopathie en fysiotherapie zijn we in staat jouw problemen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Indien nodig wordt ook de samenwerking gezocht met een pedicure, een orthopedisch schoenmaker of een opticien.

Door aandacht voor jouw problematiek en de combinatie van kennis binnen verschillende specialisaties komen wij tot een passend advies. Dát is wat jij nodig hebt. Dát is Cottelli podologie & schoenen.

Bekijk stap voor stap hoe wij werken.