AFSPRAAK MAKEN

Een afspraak maken kan via ons digitale aanmeldformulier middels de knop ‘afspraak maken’, telefonisch of gewoon in de winkel natuurlijk! Wij staan je vriendelijk en vakkundig te woord en zoeken altijd naar een moment dat voor jou het beste past.

Mocht u verhinderd zijn dan stellen wij het op prijs als u deze afspraak minimaal 24 uur van te voren wilt afzeggen, anders zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

DE AFSPRAAK

Een eerste podologisch/podopostoraal consult duurt een half uur tot drie kwartier. Door ervaring, opleidingen en voorschrijdend inzicht kan de hieronder omschreven werkwijze soms hiervan afwijken. We beginnen met de anamnese. Uw NAW-gegevens worden gecontroleerd en er wordt gevraagd wat de klachten zijn. Vaak wordt hierop doorgevraagd totdat het helemaal duidelijk is wat er aan de hand is. Vervolgens gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten. Ook gaan wij na of u diabeet bent of een andere aandoening heeft waarmee wij rekening moeten houden tijdens het onderzoek en de verdere behandeling.

Vervolgens gaan we verder met het onderzoek. Als eerste wordt er een scan gemaakt van de onderkant van de voeten. Dit is om de stand van de voeten vast te leggen en om te zien of er eventuele likdoorns of wratten aanwezig zijn. Deze scan wordt ook gebruikt om het ontwerp van de steunzool in te tekenen met behulp van CAD-CAM. Daarna loopt u over de drukmat. Hiermee wordt uw gangpatroon vastgelegd. We kunnen hierop zien wat er met de voeten gebeurt als deze dynamisch belast worden. We zien of er sprake is van een eventuele overbelasting of aanwezige drukpunten. Daarna wordt er gevraagd om ongeveer 20 sec. stil op de drukmat te blijven staan. De balans in het lichaam wordt hiermee gemeten. Is uw lichaam stabiel en in evenwicht, is er weinig beweging te zien. Is er sprake van problemen of disbalans, dan zien we dat het lichaam een stuk minder stabiel is, dus veel beweging.

Vervolgens komt u op de podobaroscoop of voetspiegel te staan. Dat is een glasplaat met een spiegel eronder waarop we de voetafdruk goed kunnen zien. Hierbij wordt gekeken naar de gehele houding. Voeten, knieën, heupen, rug en schouders worden bekeken. Terwijl u op de voetspiegel staat doen we een aantal neurologische testen. We testen hierbij of er geen blokkades in de zenuwbanen zijn. Als er een bepaalde scheefstand is, test u zwak, omdat er door de scheefstand een zenuwbaan geblokkeerd wordt. Als u een bril draagt testen we soms ook met en zonder bril. De houding wordt voor 60% aangestuurd vanuit de informatie die via de ogen de hersenen binnenkomt. Vaak ondersteunt de bril daarin en gaat dat goed. Soms zien we dat de bril niet meer doet wat hij zou moeten doen. Dan verwijzen we naar de optometrist of optiekzaak waar we mee samenwerken.

De volgende stap is het leggen van elementen onder uw voeten die de stand van de voeten, de knieën, de heupen, de rug en de schouders kunnen beïnvloeden doordat de spierspanning af- of toeneemt. Tussendoor testen we steeds ter controle of dat wat we doen het gewenste resultaat heeft. Als we de maximale correctie hebben bereikt mag u van de voetspiegel af. Als er verdere problemen zijn in de stand van de tenen of als u last heeft van likdoorns tussen de tenen is het mogelijk om een siliconen orthese te maken. Dit is een flexibel stukje materiaal wat er voor zorgt dat de tenen niet verder over elkaar groeien. Dit kan ook voor extra ruimte tussen de tenen zorgen, zodat deze niet meer tegen elkaar aan drukken.

Nadat dit alles is vastgelegd is het consult afgerond en kunnen we beginnen met het ontwerpen van de podologische zool. Dit proces is inmiddels geheel gedigitaliseerd. Aan de hand van de elementjes die onder uw voeten lagen op de voetspiegel, worden met behulp van het CAD-CAM systeem de zolen samengesteld.

ZOLEN MAKEN

Zodra het ontwerp van uw zolen gereed is, wordt het bestand doorgestuurd naar de computer waar de freesmachine aan gekoppeld is. Daar wordt een freesbestand aangemaakt en een freesblok van EVA materiaal in de machine gelegd. Het freesproces wordt gestart.

Als de zolen gefreesd zijn begint de afwerking van de zolen. De randen worden glad geschuurd en de zolen worden met leer of een andere kleur EVA afgedekt.

Na ongeveer twee weken zijn de zolen klaar om afgeleverd te worden. U krijgt van tevoren een mailtje/telefoontje hoe dit in zijn werk gaat.

ZOLEN AFHALEN (SCHOENEN KOPEN)

Het is van belang dat u bij het afhalen van de zooltjes schoenen met een los voetbed meebrengt of deze in een van onze winkels aanschaft. De podologische zolen kunnen dan precies op maat van de schoenen gemaakt worden.