WAT IS PODOLOGIE?

Podologie is voetkunde. Je voet is de basis van je hele houdings- en bewegingsapparaat. Klachten aan bijvoorbeeld knieën, heupen, bekken, rug en nek kunnen heel goed hun oorsprong hebben in een probleem aan je voet.

Uit onderzoek blijkt dat 57% van de Nederlanders in zijn of haar leven te maken krijgt met voetklachten. Voetklachten kunnen je behoorlijk belemmeren tijdens je dagelijkse bezigheden.

Onze register-podoloog herkent en behandelt jouw voetklachten die te maken hebben met de stand van je voeten. Hiernaast heeft hij specialistische kennis van de risico’s bij de kindervoet in de groei.

WANNEER IS PODOLOGIE NODIG?

Podologie is nodig bij veel uiteenlopende klachten of problemen aan de voet. Je kan hierbij denken aan pijn in je voorvoet, hielpijn, teenklachten of instabiele enkels. Maar ook afwijkende vormen en standen van de voet, zogenaamde standsafwijkingen, kunnen vergaande klachten veroorzaken waarbij podologie noodzakelijk is om klachtenvrij te kunnen bewegen. Verminderde beweeglijkheid en branderige voeten zijn ook klachten die in het vakgebied van een register-podoloog de nodige aandacht krijgen.

WAT WORDT ER VERGOED BIJ PODOLOGIE?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden volledig of gedeeltelijk onze leveringen en diensten. Bij het maken van een afspraak informeren wij u graag hierover. Omdat wij een totaaloverzicht hebben van (bijna) alle zorgverzekeraars kunnen wij u exact meedelen waarop u kunt rekenen. Er is geen verwijsbrief van een arts nodig.

Voor meer informatie over vergoedingen verwijzen wij u door naar de website van Stichting LOOP.

Wij zijn aangesloten bij het declaratieportaal van Podonet. Dit betekent voor u dat, wanneer uw zorgverzekeraar hierbij ook is aangesloten, wij de kosten rechtstreeks kunnen indienen. Wij ontvangen de vergoeding volgens de voorwaarden van uw zorgverzekeringsmaatschappij, zodat u niets of alleen het resterende gedeelte bij ons hoeft af te rekenen. Aan het eind van het onderzoek geven wij u altijd informatie over de kosten die wel en die niet vergoed worden.

Precies weten wat er wordt vergoed per zorgverzekeraar/polis.

COTTELLI EN PODOLOGIE

Bij Cottelli podologie & schoenen behandelen we zowel voetklachten als houdingsklachten. Ook hebben wij de expertise in huis bij reumatische klachten, klachten die ontstaan zijn door diabetes en klachten door sportblessures. Hierdoor kunnen wij je altijd de hulp bieden die voor jou op dit moment nodig is.

Onze voetspecialisten en houdingsspecialisten zijn opgeleid als register-podoloog, en podoposturaal therapeut. Naast deze uitgebreide basis aan kennis werken we samen met veel behandelaars in de omgeving. Door samen te werken met specialisten binnen de chiropractie, de osteopathie en fysiotherapie zijn we in staat jouw problemen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Indien nodig wordt ook de samenwerking gezocht met een pedicure, een orthopedisch schoenmaker of een opticien.

Door aandacht voor jouw problematiek en de combinatie van kennis binnen verschillende specialisaties komen wij tot een passend advies. Dát is wat jij nodig hebt. Dát is Cottelli podologie & schoenen.

Bekijk stap voor stap hoe wij werken.