Podotherapie

/Podotherapie
Podotherapie2019-01-11T15:44:38+00:00

WAT IS PODOTHERAPIE?

Podotherapie is de behandeling van voetklachten of klachten aan bijvoorbeeld de rug of de benen die komen door een niet goed functioneren van de voeten. Podotherapie van Cottelli is erop gericht om de oorzaak van jouw klachten te behandelen, zodat deze verminderen of niet terugkomen.

Onze podotherapeut heeft uitgebreide kennis van reumatische klachten en klachten die ontstaan zijn door diabetes. Ook extra voetbehandelingen als eelt en likdoorns verwijderen, behandelen van nagelklachten, wondbehandelingen en vilttherapie. Hierdoor kan jij een advies verwachten dat aansluit bij jouw situatie.

Wij geven jou inzicht in het ontstaan van je klachten en adviseren je in hoe je deze in het vervolg kunt voorkomen. Dat mag je van ons verwachten, want ook dát is Cottelli.

WANNEER IS PODOTHERAPIE NODIG?

Podotherapie is nodig bij langdurige klachten of problemen aan de voet. Deze klachten kunnen veroorzaakt zijn door een verandering in jouw houding door bijvoorbeeld een reumatische aandoening of een vorm van diabetes. Maar ook door een (terugkerende) sportblessure kan er een verandering in jouw houding ontstaan.

Podotherapie is een manier om weer klachtenvrij én pijnvrij te kunnen bewegen of sporten. Door de stevige basis aan kennis op deze gebieden bij onze therapeuten, geven wij je altijd een advies op maat.

WAT WORDT ER VERGOED BIJ PODOTHERAPIE?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden volledig of gedeeltelijk onze leveringen en diensten. Bij het maken van een afspraak informeren wij u graag hierover. Omdat wij een totaaloverzicht hebben van (bijna) alle zorgverzekeraars kunnen wij u exact meedelen waarop u kunt rekenen. Er is geen verwijsbrief van een arts nodig.

Voor meer informatie over vergoedingen verwijzen wij u door naar de websites van Stichting LOOP. Wij zijn aangesloten bij het declaratieportaal van Podonet. Dit betekent voor u dat, wanneer uw zorgverzekeraar hierbij ook is aangesloten, wij de kosten rechtstreeks kunnen indienen. Wij ontvangen de vergoeding volgens de voorwaarden van uw zorgverzekeringsmaatschappij, zodat u niets of alleen het resterende gedeelte bij ons hoeft af te rekenen. Aan het eind van het onderzoek geven wij u altijd informatie over de kosten die wel en die niet vergoed worden.

Bekijk vergoedingen

Precies weten wat er wordt vergoed per zorgverzekeraar/polis.

COTTELLI EN PODOTHERAPIE

Bij Cottelli podologie & schoenen behandelen we zowel voetklachten als houdingsklachten. Ook hebben wij de expertise in huis voor podotherapie bij reumatische klachten, klachten die ontstaan zijn door diabetes en klachten door sportblessures. Hierdoor kunnen wij je altijd de hulp bieden die voor jou op dit moment nodig is.

Onze voetspecialisten en houdingsspecialisten zijn opgeleid als register-podoloog, register-sportpodoloog, podotherapeut en podoposturaal therapeut. Naast deze uitgebreide basis aan kennis werken we samen met veel behandelaars in de omgeving. Door samen te werken met specialisten binnen de chiropractie, de osteopathie en fysiotherapie zijn we in staat jouw problemen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Indien nodig wordt ook de samenwerking gezocht met een pedicure, een orthopedisch schoenmaker of een opticien.

Door aandacht voor jouw problematiek en de combinatie van kennis binnen verschillende specialisaties komen wij tot een passend advies. Dát is wat jij nodig hebt. Dát is Cottelli podologie & schoenen.

Onze werkwijze

Bekijk stap voor stap hoe wij werken.